از قديميترين روشهاي درمان شقاق مقعد ميتوان به روش اتساع دريچه مقعد يا ديلاتاسيون اشاره كرد. اين روش درماني به علت همراه بودن با عوارض بسياري براي بيمار امروزه منسوخ شدهاست.
اتساع همراه با عوارض بسياري براي بيمار است. اين روش در مطب پزشك انجام ميگيرد و همانگونه كه از نام آن نيز پيدا است؛ به معني ايجاد كشش يا اتساع در دريچه عضلاني مقعد است كه به منظور درمان ناهنجاري ناشي از فيشر يا بهبود اين بيماري صورت ميگيرد. اين روش فشار وارده به دريچه مقعد را كاهش داده و عضلات آن را شل مي كند.
روش اتساع دريچه مقعد از اولين روش هاي اختراع شده براي درمان بيماري شقاق بوده و عوارض بسياري دارد اما اگر به دقت صورت گيرد، درد ناشي از فيشر را به شدت كاهش ميدهد.
لازم است قبل از انجام اين روش از نحوه انجام خطرات احتمالي آن به طور كامل آگاهي يابيد.
نحوهي انجام درمان شقاق با روش ديلاتاسيون يا اتساع دريچه مقعد
قبل از انجام اين روش به بيمار بيهوشي عمومي يا بي حسي موضعي تزريق ميشود.
براي انجام عمل ديلاتاسيون پزشك با فشار دست و ايجاد كشش اقدام به باز كردن دريچه مقعد مينمايد.
اين روش كه به منظور كاهش فشار وارده بر روي عضله مقعد انجام مي گيرد موجب ميشود دريچه مقعد بيشتر از حد طبيعي خود باز شود كه اين امر در بهبود فيشر موثر است. پزشك براي تسريع در انجام اين عمل از مواد لغزنده و روان كننده استفاده كرده و سپس با ماساژ ديواره مقعد به روش صحيح و همراه با حركات دوراني و فشار به بيرون باعث ميشود، دريچه مقعد باز شود.
در انجام اين روش ميزان فشار وارده از طريق دست اهميت بسياري دارد زيرا كه اگر اين حركات به درستي صورت نگيرد مي تواند باعث آسيب به فيبر هاي عضلاني شود. در نهايت در جهت جلوگيري از لخته شدن خون در ناحيه ماساژ داده شده، اسفنجي كوچك در مقعد قرار داده ميشود. به افرادي كه اين عمل را انجام دادهاند، توصيه ميشود تا 6 ماه پس از انجام عمل به طور متناوب از گشاد كننده دريچه مقعد استفاده نمايد. اين روش همچنين موجب ميشود, عمل دفع به راحتي و سريع تر صورت گيرد زيرا كه دريچه مقعد بيشتر از حد نياز گشاد شده است.
خطرات و عوارض درمان شقاق با روش ديلاتاسيون
در حالت معمول اغلب روش هاي جراحي براي درمان سيستم گوارشي همراه با عوارض جدي و خطرات بسياري خواهد بود.
اما اين روش بيشتر از سايرين خطرناك بوده و درصد ريسك ابتلا به عوارض آن بالا مي باشد.
برخي از عوارضي كه احتمالاً پس از انجام روش هاي درماني بروز مي كنند، به اين شرح است:
- ابتلا به بي اختياري مدفوع و گاز روده
- آسيب به مقعد
- آسيب يا پاره شدن ركتال
- لخته شدن خون
- عدم موفقيت در درمان
- ابتلا به نشست مقعد (به سبب وارد آمدن فشار بيش از اندازه به آن)
به سبب عوارض جبران ناپذيري كه ذكر شد، امروزه جراحان كمتر از روشهايي مانند ديلاتاسيون براي درمان فيشر استفاده ميكنند.
در واقع به جاي انجام روشي مانند اتساع براي درمان شقاق از روش هاي كم تهاجمي تري استفاده ميشود.
يكي از اين روش ها درمان شقاق مقعد توسط تكنيك ليزر درماني است. درمان شقاق با ليزر درماني قطعي و موثر است كه بدون ايجاد درد و خونريزي و در زماني خيلي كوتاه تر انجام مي شود. اين روش نياز به دستگاه هاي پيشرفته اي دارد كه بدون استفاده از تيغ جراحي و با هزينه اي كمتر شقاق مقعد را به طور قطع و بدون امكان بازگشت درمان خواهد نمود.
مطالب مرتبط :
- شنبه ۲۹ تیر ۹۸ | ۱۲:۳۸
- ۲۳ بازديد
- ۰ نظر