عوارض زگيل تناسلي بر جنين و مادر در دوران بارداري و روش هاي درماني

زگيل تناسلي در بارداري

يكي از مسائلي كه امروزه بسياري از زنان باردار را درگير خود مي نمايد، بيماري زگيل تناسلي در بارداري است. زيرا ويروس پاپيلوماي انساني يا همان HPV كه عامل ايجاد زگيل هاي تناسلي است، شيوع بسيار گسترده اي يافته و بخش عظيمي از جامعه را درگير خود نموده است. اگر شما نيز احتمال مي دهيد در معرض اين ويروس بوده و به آن مبتلا هستيد و يا در اين مورد نگراني داريد، تا انتها همراه ما باشيد.

تاثير زگيل هاي تناسلي در روند بارداري

به طور كلي مي توان گفت زگيل تناسلي در امر بارداري خللي را ايجاد نكرده و مادر حتي با وجود ابتلا به اين ويروس مي تواند به راحتي بارداري شود. اما مهم است كه افراد مبتلا به اين ويروس در نظر داشته باشند كه در مقايسه با سايرين نياز بيشتري به مراجعه نزد پزشك و مشورت دارند. زيرا زگيل بدون عوارض نبوده و احتمال انتقال ويروس در طي زايمان به نوزاد وجود دارد، همچنين ابتلا به اين ويروس ريسك زايمان زودرس و يا سقط جنين را نيز افزايش مي دهد.

عوارض زگيل تناسلي در بارداري

مهمترين عوارضي كه ممكن است زگيل تناسلي در بارداري پديد آورد، انتقال آن از مادر به جنين است. از همين روي به مادران توصيه مي شود، در طي اين دوره نكاتي را رعايت نمايند. به طور مثال اگر كيسه آب جنين پاره شود، خطر انتقال ويروس تا دو برابر افزايش مي يابد. نوزادي كه همراه با ويروس HPV متولد مي شود، در چندين هفته پس از تولد دچار زگيل در ناحيه دهان و گلو خواهد شد. لازم به ذكر است كه رشد تعداد زگيل تناسلي در بارداري  بدون دليل مشخصي افزايش مي يابد.

درمان هاي در دسترس براي زنان باردار مبتلا به زگيل تناسلي

درمان زگيل تناسلي در بارداري

درمان زگيل تناسلي يا در واقع از بين بردن ويروس HPV امكان پذير نيست، و فرد مبتلا به جز موارد خاص تا آخر عمر درگير اين ويروس خواهد بود. درمان هاي در دسترس تنها شامل روش هايي است كه زگيل هاي ايجاد شده را از بين مي برد. مادران باردار بايد در اين زمينه حساسيت بيشتري را نشان دهند و از هر دارويي براي درمان خود استفاده نكنند. اين افراد بايد قبل از مصرف هر دارويي با پزشك مربوطه مشورت نمايند تا داروهاي مناسب دوران بارداري كه عوارضي را براي جنين به همراه ندارد، استفاده نمايند. اما اغلب به اين مادران توصيه مي شود، به جاي استفاده از روش هايي دارويي، روشهاي موضعي درمان مانند كرايوتراپي، جراحي و … را جايگزين كنند.

تاثير واكسن گارداسيل در بارداري

واكسن گارداسيل در بارداري

بهترين سن براي دريافت واكسن گارداسيل، قبل از 20 و قبل از سن شروع فعاليت هاي جنسي است. اما در صورتي كه مادران قصد دارند در طي بارداري اين واكسن را دريافت كنند منعي وجود ندارد، زيرا كه اين واكسن حاوي ميكروب هاي كشته شده و يا ضعيف شده نبوده در نتيجه مشكلي را براي مادر و جنين ايجاد نخواهد كرد.

تاثير تزريق واكسن گارداسيل در مردان بر جنين

تاكنون تحقيقات گسترده اي در رابطه اي با تاثير تزريق واكسن گارداسيل در مردان بر جنين صورت نگرفته است. اما همانطور كه ذكر شد، اين واكسن حاوي ميكروب ضعيف شده و كشته شده نبوده و زياني نيز از طرف پدر بر جنين نخواهد داشت.

زگيل تناسلي و زايمان

زگيل هاي تناسلي مشكلي را براي انتخاب نوع زايمان فراهم نمي كند. اما به جز در مواردي كه رشد زگيل ها در ناحيه واژن بسيار گسترده باشد و يا تاحدي اين زگيل ها بزرگ باشند كه مجراي زايمان را بپوشانند، مادر نمي تواند با زايمان طبيعي وضع حمل نمايد. همچنين در صورتي كه زگيل ها مجراي زايمان را پوشش دهند، احتمال ورود ويروس از طريق دهان به جنين افزايش يافته و زايمان سزارين به مادر پيشنهاد مي شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.